10-01-09

Solidair met Gaza

70% van de Palestijnen wil Israël in plaats van Hamas? Daar ben ik niet zo zeker van. Voor de rest denk ik wel dat het klopt. Uiteraard eens de andere kant van de zaak bekeken in plaats van zomaar Israël de schuld te geven.

"C'axent, 7 januari 2009

Ik wil mijn solidariteit uitdrukken met de Palestijnse bevolking van Gaza.
Met name met al de onschuldige burgers die al jaren te lijden hebben onder de niets ontziende onderdrukking door Hamas.
Met die mensen, die – wanneer ze door Westerse camera’s gefilmd en door Westerse journalisten ondervraagd worden – in doodsangst niet anders durven dan Israël de schuld te geven van alles wat er misloopt, om te vermijden dat ze even later in een steegje van Gaza stad worden gevonden, zoals de honderden anderen, die omwille van collaboratie met Israël zijn uitgeschakeld.
Ik ben solidair met de vele Palestijnse christenen, die al veel te vaak zijn geïntimideerd en mishandeld door extremisten van hun eigen volk: hun huizen of zaken werden verwoest en zijzelf vernederd en ontheemd, of erger…
Ik ben solidair met al de onschuldige Palestijnen - volwassenen, maar vooral kinderen - in Gaza stad, die als levend schild worden gebruikt om ongestraft Israël te kunnen bestoken met kogels en bommen, zodat er niet gereageerd kan worden zonder de burgerbevolking te treffen, waarna Hamas klaarstaat met camera’s om te tonen hoe Israëlische soldaten op de burgerbevolking schieten.
Ik ben solidair met de vele Palestijnen wiens familiaal leven wordt verwoest door het opeisen van hun woning om als bunker dienst te doen voor Hamas om dezelfde reden als hierboven beschreven.
Ik heb te doen met de moeders en vaders wiens zonen door extremisten zijn geïndoctrineerd in hun opleidingskampen, zodat ze als kamikazes een zekere dood tegemoet gaan.
Ik heb te doen met de 70% van de bevolking van Gaza, die liefst Hamas zou ruilen voor Israël, maar daarover niet durft te spreken in het openbaar.
Wanneer zal dit onrecht stoppen?


Kris Vleugels,
Voorzitter van C’axent
Vice-voorzitter van ECPM (European Christian Political Movement)
"

18:04 Gepost door Sueda in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.